Saturday, December 15, 2012

Хөх саах:

Хөх саах:
Хүүхэд хөхөө хөхөөгүй , эсвэл хөхийг сулартал хөхөөгүй, эх хүүхэд тусдаа байгаа бол хөхөө бүрэн суларч зөөлөртөл саана. 

Хөхийг саахдаа:
  •    Эх гараа савандаж ус гоожуулан угаана.
  •     Хөхний сүү саах савыг сайн угааж буцалгаж ариутгана. 
  •    Сүүг аль болох сайн гүйцэд саана.   
  •   Заримдаа хөхийг зөөлөн дарах нь тустай байдаг . 
  • Эхийн  хөхөн дээр бүлээн алчуур тавих нь тустай байдаг.
  •           Эрхий хуруугаа хөхний толгойн нөсөөт хэсгийн дээд талд, бусад хурууг хөхний толгойн дор нөсөөт хэсгийн ард байрлуулна

o   Эрхий , ба долоовор дунд хуруугаар хөхийг цээжний урд хананд зөөлөн шахаж дараа нь хөхний хөсөөт хэсэг рүү чиглүүлэн зөөлөн дарна.
o   Сүү дусалж эхлэх ба дараа нь урсаж гарна.
o   Хөхний арьсыг үрж гэмтээхээс болгоомжил. Хөхний толгойг хавчиж шахах, гэмтээхээс сэргийлнэ.
§  Нэг хөхийг доод тал нь 3-5 минутын турш сүү урсан гоожиж гарах хүртэл саана. Дараа нь нөгөө хөхийг мөн 3-5 минут саах бөгөөд энэ маягаар хоёр хөхийг ээлжлэн 20-30 минутыг турш саана.
§  Эхээс саасан сүүг хүүхдэд аягаар өгнө. Аяганы амсрыг хүүхдийн доод уруулд наалдуулан барьж , аманд сүү бага багаар орох боломжийг олгоно. Аягатай сүүг хүүхдийн амруу гоожуулж болохгүй.
§  Хүүхдийг хооллох аяганд саасан сүүнээс хангалттай хэмжээгээр тасалж хийнэ.
§  Угж, хөхөлт, хошуутай аягаар хүүхдийг хооллохгүй. Эдгээр нь хялбар бохирддог, угааж ариутгахад бэрхшээлтэй халдвар дамжуулах аюултай тул хэрэглэхгүй.
§  Саасан сүүг таглаатай, цэвэр саванд сэрүүн газар 6-8 цаг, хөргөгчинд 72 цаг хадгалж болно.

No comments:

Post a Comment